Intervju med Professor China

Posted on Posted in Nyhet

Arte Capoeira leds av Professor China från Brasilien, som har tränat den afrobrasilianska kampsporten sedan han var 11 år.

Hur länge har du tränat Capoeira?
̶ Jag började träna när jag var 11 år i min hemstad i Natal i Brasilien hos Professor Sinal som då hade sitt fjärde rep (av tio). Några år senare, när jag själv hade nått mitt fjärde rep, började jag också hålla i lektioner i Professor Sinals grupp. Jag tyckte det var så fantastiskt roligt att få lära ut allt det jag lärt mig om Capoeira och kulturen runt om och förmedla det till fler. Och det tycker jag fortfarande!

Hur kom du till Sverige?
̶ Jag flyttade till Sverige 2007 och startade då klubben Capoeira Estrelar (numera Arte Capoeira) där jag började lära ut Capoeira Regional, som är den inriktning i Capoeira som jag utövar, i mina grupper i Åkersberga och Eskilstuna.

Vad är det bästa med Capoeira?
̶ Capoeira betyder allt för mig. Det är anledningen till att leva! Men om jag ska välja något så är det musiken.

Vad har du för framtidsmål?
̶ I framtiden vill jag gärna kunna jobba heltid med Capoeira och ha en egen akademi. Mitt mål är också att jag vill att mina elever växer med Capoeira och lär sig om brasiliansk kultur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *