Träna med oss

Capoeira är för alla

Alla kan utöva Capoeira oavsett ålder och fysik. Att börja träna capoeira kräver inga speciella förkunskaper.  Träningen ger god fysik och kroppskontroll eftersom man övar upp både styrka, balans och smidighet. Hos Arte Capoeira får du träna med ett härligt gäng – både vuxna och barn.

Barnträningarna genomsyras av av lek och glädje, samtidigt som disciplin och respekt är mycket viktiga moment. Barnen får lära sig den fysiska biten av capoeira men också att sjunga, spela instrument, klappa händerna, prata och räkna på portugisiska liksom en bit av den brasilianska kulturen och hur reglerna inom capoeiran ser ut. Efter hand ökar också de akrobatiska inslagen liksom träning i teknik.

Ungdoms- och vuxenträningen tar till en början sitt fokus på grunderna inom capoeiran. Ju längre man tränar desto mer lär man sig om Brasilien och om capoeirakulturen, om de regler för disciplin och respekt som finns, att spela instrumenten, att sjunga sångerna och så småningom också att lära ut. Efter hand ökar de akrobatiska inslagen liksom träning i teknik. Med tiden lär man sig också att prata och förstå portugisiska.

Vi tränar barfota i vita capoeirabyxor och vår grupps linne eller t-shirt. Som nybörjare kan du sätta på dig bekväma träningsbyxor och en t-shirt.

 

Här hittar du våra träningstider och kontaktuppgifter.

När man börjar träna ska man registrera sig som medlem i vår förening. Läs mer om det här.