Professor China

Arte Capoeira Sverige leds av Professor China från Brasilien, som har tränat den afrobrasilianska kampsporten sedan han var 11 år.

Professor China.

Professor China föddes år 1987 i stadsdelen Felipe Camarão i Natal, Brasilien. Han började träna capoeira med professor Sinal när han var 11 år gammal och snart hjälpa till med att hålla egna lektioner för de yngre eleverna. Han tyckte då, och tycker fortfarande att det är otroligt roligt att lära ut capoeira och sprida dess kultur. År 2007 flyttade professor China till Sverige och startade direkt klubben Capoeira Estrelar i Åkersberga. Gruppen har sen dess utvecklats och har nu bytt namn till Arte Capoeira. 

För Professor China betyder capoeiran allt, han kallar den för sin anledning att leva. Inte minst musiken är väldigt viktig för honom.

Professor China drömmer om att i framtiden kunna jobba heltid med capoeira och att ha sin egen academia, träningslokal. Han hoppas att hans elever ska fortsätta växa inom capoeiran och få chansen att lära sig allt om brasiliansk kultur.